Vyjadrenie k tvrdeniam pani Dudekovej

Milí poradcovia, drahí zákazníci,

dovoľte mi týmto reagovať na príspevok pani Ing. Dany Dudekovej v súkromnej FB skupine, v ktorej posudzuje zloženie JUST Tymianového krému. Jej vyjadrenia tu hrubo poškodzujú meno našej spoločnosti, niektoré jej tvrdenia sa nezakladajú na odborných znalostiach a faktoch a obsahujú viacero faktických chýb. Mal som v úmysle reagovať otvorene a priamo v nadväznosti na príspevok. Požiadal som zo svojho pracovného účtu o prijatie do skupiny. Bohužiaľ mi to nebolo administrátorom skupiny umožnené a naopak, v túto chvíľu sa skupina stala pre mňa neviditeľnou a už ju nemôžem zo svojho profilu ani vyhľadať.

Z tohto dôvodu, si dovolím vyjadriť stanovisko za spoločnosť JUST SLOVENSKO aspoň tu:

Vážená pani Dudeková,

vážime si každý názor a vítame každú pripomienku. Snažíme sa byť transparentní, nič nezamlčujeme, a preto kompletné zloženie našich výrobkov ľahko nájdete na etikete i na webe. Bohužiaľ, Váš príspevok na ktorý reagujem, obsahuje viacero faktických chýb a neprávd, ktoré poškodzujú meno našej spoločnosti. Vaše tvrdenie o „produkcii toxického odpadu okrášleného pár kvapkami esenciálnych olejov“ sa nezakladá na pravdivých skutočnostiach. Prirovnanie INCI zloženia k množstvu neznámych zložiek pri našich produktoch nemôže byť slovom odborníka. Je to prekrúcanie faktov a považujem ho za povrchné.

Vyjadrím sa stručne a fakticky:
I/ Tvrdenie, že nejaká zložka kozmetického výrobku je toxická, je zavádzajúce a nesprávne. Výrobok prešiel hodnotením bezpečnosti pred uvedením na trh a nemá žiadne nežiadúce účinky.
II/ Označenie FRAGRANCE v INCI zložení je označením prchavých látok, ktoré sú podstatou éterických olejov. Éterické oleje použité v produktoch JUST sa vyznačujú vysokou kvalitou. Na ich výrobu sú použité tie najlepšie suroviny. Cestu éterického oleja je možné kompletne sledovať od pestovateľa až po hotový produkt. Samozrejme, že FRAGRANCE môžu obsahovať len schválené a bezpečné zložky.
III/ Minerálny olej sa vyznačuje vynikajúcou znášanlivosťou s pokožkou, výraznými ošetrujúcimi a ochrannými vlastnosťami. Dôležitejšie ako pôvod je kvalita a čistota výsledného produktu. JUST vo svojej kozmetike používa vysoko prečistený minerálny olej s farmaceutickou kvalitou.
IV/ Ceteareth-20 je emulgátor, má podobnú funkciu ako vajíčko v ceste. Vďaka nemu je krém homogénny. Jedná sa o úplne bezpečnú látku.

Vážená paní Dudeková, je zrejmé, že sa naše pohľady a názory líšia. JUST kombinuje pri vývoji produktov tradičné poznatky o bylinkách s modernými vedeckými poznatkami. Niektoré naše receptúry sú nemenné od založenia spoločnosti vo Švajčiarsku a stále nachádzajú svojho zákazníka. Máme v ponuke i produkty, o ktorých môžeme povedať, že sú „100 % prírodné”, aj keď toto označenie neradi používame, pretože neznamená, že by produkt mal byť kvalitnejší alebo bezpečnejší. Preto, aby kozmetika bola bezpečná a funkčná, sú k rastlinným extraktom pridané i ďalšie zložky. Vždy to má podľa nášho názoru opodstatnenie a svoju funkciu. Kvalita produktov tým nie je nijako poznačená, skôr naopak. Nie je mojim zámerom s Vami diskutovať o Vašom pohľade na kozmetické produkty, ale rád by som Vás do budúcna požiadal o uvádzanie pravdivých ucelených informácií a podložených faktov. Je pravda, že tieto často neznejú tak senzačne ako zjednodušenia a skratky, ale domnievam sa, že v skupine, ktorá má toľko sledovateľov, by ste mali vystupovať korektne.

Milí poradcovia, drahí zákazníci, pre viac informácií a dotazov k Tymianovému krému a jeho zloženiu, máte možnosť si prečítať článok uverejnený v októbri 2021 na našich webových stránkach: Kto by sa Tymianového krému bál.

Ing. Pavel Bumbala – Konateľ spoločnosti JUST SLOVENSKO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *