Trochu netradičný recept na marinovaný karfiol pečený vcelku. Veríme, že zaujme a bude chutiť.
Prísady:
1 karfiol (čerstvý)
Ingrediencie na marinádu:
150 g vegan jogurtu
2 polievkové lyžice Extra panenského olivového oleja
1 hrsť lúpaných mandlí
štipka soli, štipka korenia, trochu chilli prášku, tymian podľa chuti
Cesnakové korenie
Ingrediencie na vývar:
6,5 dl Zeleninového extraktu bez tuku (poznáte z Mimoriadnej ponuky)
1 dl bieleho vína
1 polievková lyžica Extra panenského olivového oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
štipka soli, štipka korenia
Postup:
Rúru predhrejeme na 200° horný/spodný ohrev. Suroviny na marinádu spolu zmiešame. Ak chcete, môžete marinádu rozmixovať na pyré. Karfiol natrieme marinádou. Cibuľu a cesnak rozpolíme a dáme s ostatnými ingredienciami na vývar do zapekacej misy. Marinovaný karfiol položte na vývar a pečte 60 – 70 minút.