Nahrin oslavuje 70 rokov

Tieto okrúhliny sa dotknú i našej ponuky
V priebehu roka 2024 sa môžete tešiť napríklad na chutný dezert, mini pomocníkov do kuchyne, kapsuly, ktoré zaženú smäd, a dokonca i nevídanú chuť Narosanu. S prvou špeciálnou ponukou tohto roku sa budete môcť zoznámiť už od polovice mesiaca január v Mimoriadnej ponuke produktov. Ide o Retro zeleninový extrakt vo forme pasty, ktorý má obal v rovnakom dizajne, ako sa kedysi predával vo Švajčiarsku. Nahrin zvolil ako prvú výnimočnú ponuku Retro zeleninový extrakt práve preto, že to bol jeden z prvých produktov, ktorý spoločnosť predstavila v roku 1954. Stále je jedným z najpredávanejších produktov švajčiarskeho Nahrinu po celom svete. Je to tradičný produkt, vhodný na rýchlu prípravu chutnej polievky bez tuku.

Začiatky Nahrinu u nás a vo Švajčiarsku
S produktami Nahrin mnohí z vás pracujú už od roku 1995, kedy vznikla akciová spoločnosť Nahrin Slovensko. Tá na náš trh priniesla prvé produkty, napríklad Horskú borievku, Narosan čučoriedku, Narosan pomaranč, Peľový komplex, Korenie z bylín a morskej soli a ďalšie produkty. O ich kvalite a obľúbenosti svedčí to, že sú v našej stálej ponuke dodnes a poznajú ich už celé generácie poradcov a ich zákazníkov.

História Nahrinu vo Švajčiarsku siaha však oveľa ďalej, než do roku, kedy vstúpil na slovenský a český trh. Konkrétne do roku 1954, kedy uprostred Švajčiarska, v mestečku Sarnen, vznikla firma, ktorá vyrábala polievky a korenia. Vtedy mala iného vlastníka ako pána Jüstricha, ale keďže majitelia spoločnosti nemali nasledovníkov, Jüstrichovci kúpili Nahrin o 20 rokov po jeho vzniku. Po Ulrichovi Jüstrichovi, zakladateľovi spoločnosti JUST, prevzali vedenie spoločnosti jeho synovia Ernst a Hansrudi. Keďže sa ich názory na vedenie spoločnosti zásadne odlišovali, dohodli sa na rozdelení spoločnosti, tak ako ich poznáme dnes – JUST a Nahrin.

Približne v rovnakom čase sa však spoločnosti JUST SLOVENSKO a Nahrin Slovensko rozhodli spojiť pod jedno vedenie, a tak spoločnosť JUST SLOVENSKO dodnes distribuuje produkty od JUSTu aj od Nahrinu.

Chutne a zdravo
Nahrin teda už 70 rokov vyvíja a vyrába vysoko kvalitné potraviny s množstvom chutí. Prirodzenosť, udržateľnosť a vysoká kvalita surovín zohrávajú ústrednú úlohu. Tak vznikajú potravinové špeciality, ktoré výborne chutia. Sortiment Nahrin zahrňuje chutné kuchynské produkty, ako sú bujóny, korenia, polievky a omáčky. Sortiment produktov Nahrin zahŕňa chutné kuchynské produkty, ako sú bujóny, koreniny, polievky a omáčky. Na druhej strane sú to výživové doplnky hodnotné pre zdravie, ako sú rôzne kapsuly, tablety, a proteínové kokteily. Produkty Nahrin od roku 2016 už vôbec neobsahujú palmový tuk. Mnohé sú vhodné pre alergikov, bezlepkové, bezlaktózové, bez tuku či bez glutamanu. Obsah soli a cukru Nahrin vždy znižuje na minimum. Ak je to možné, vynecháva aj konzervačné látky a farbivá.

Svoju snahu prinášať kvalitné produkty pre širokú skupinu zákazníkov potvrdila spoločnosť i minulý rok, kedy predstavila komplexný projekt Fit4Future – výživové doplnky vo forme kapsúl a tabliet získali nové obaly, etikety a pokiaľ to bolo možné, tak i čistejšiu receptúru. Cieľom tejto kampane je posilniť v očiach zákazníkov vnímanie výživových doplnkov Nahrin v kontexte prírodnosti surovín, vysokej odbornosti výroby a nepopierateľnej kvality výsledných produktov.

Nahrin teda i po siedmych desaťročiach svojej existencie naďalej inovuje, sleduje trendy v oblasti zdravej výživy a životného štýlu, prináša nové či inovované produkty a myslí na udržateľnosť svojej výroby. Vďaka tomu sa na slovenský a český trh dostávajú vysoko kvalitné produkty, ktoré posilňujú zdravie.

Nahrinu prajeme krásne 70. narodeniny a veľa inšpirácie i úspechy do ďalších desaťročí!