“Na Hromnice, najedz sa len z polovice.” Ako na to, sa dozviete v našom novom seriáli S chuťou ku zdraviu, ktorý pripravujeme v spolupráci s pani Janicou Malek Lacovou, odborníčkou na zdravé stravovanie. V prvej časti pre nás pripravila tento jednoduchý a chutný recept, ktorý sa výborne hodí práve na február, kedy by sme mali náš jedálniček odľahčiť od ťažkých jedál bohatých na tuky a cukry.
Prísady:
- 90 g quinoy (môže byť biela, tmavá či farebná)
- 200 g tofu (biele alebo údené)
- 150 g čerstvej brokolice (alebo karfiolu)
- 2 hrste mandlí
- Olivový olej
- Bodliakový olej s ľanom a pšeničnými klíčkami
- Zeleninový bujón Intenso & Puro
- Korenie Gourmet-Mix
- Čerstvá petržlenová vňať
Postup:
Do menšieho hrnca dáme quinou, ktorú zalejeme vodou (v pomere 2,5 dielu vody na 1 diel quinoy), pridáme Zeleninový bujón Intenso & Puro, necháme zovrieť a varíme do 10 minút. Tofu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme olivový olej na teplú kuchyňu, pridáme tofu, posypeme Korením Gourmet-Mix a do zlatista opečieme. Odložíme na panvici bokom. Brokolicu (prípadne karfiol) nakrájame na menšie ružičky a pár minút povaríme vo vriacej vode. Mandle nasekáme na menšie kúsky a nasucho opražíme na panvici. K opečeného tofu primiešame uvarenú quinou, ktorá vďaka bujónu získala lahodnú chuť. Pridáme chrumkavú brokolicu a zľahka premiešame. Pokvapkáme Bodliakovým olejom s ľanom a pšeničnými klíčkami, posypeme opraženými mandľami a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.