Chalupársky mäsový koláč

Je tu čas víkendov trávených výletmi do prírody, na záhradke či chalupe. Spestrite si letný jedálniček a okrem zeleninových šalátov, gulášov či grilovaných špecialít vyskúšajte mäsový chalupársky koláč.
Recept na tento variant anglickej klasiky nám poslala jedna z našich poradkýň.
Veríme, že vám bude chutiť.

Ingrediencie:

olej
500 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa (mix)
2 veľké cibule
1 pór
1 zväzok čerstvej mrkvy s vňaťou
2 petržleny
2 PL paradajkového pretlaku
1 konzerva hrášku
1 ČL Hovädzieho bujónu bez tuku 
2 ČL Korenia z bylín a morskej soli
½ ČL Nahrom
Cesnakové korenie podľa chuti
Piccante podľa chuti
2 PL Neapolskej omáčky (poznáte z Mimoriadnej ponuky)

SUROVINY na zemiakovú kašu:

1kg zemiakov
maslo,
mlieko
soľ
Cheddar syr

Postup:
Na oleji speníme cibuľu, nakrájaný pór, pridáme mleté mäso a okoreníme Nahrin koreninami, okrem Cesnakového korenia. Restujeme 10 minút. Pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska a opäť restujeme. Podlejeme vodou a pridáme lyžičku Hovädzieho bujónu Nahrin. Dusíme cca 40 minút, kým nám zelenina nezmäkne. Pridáme hrášok a Neapolskú omáčku. Nakoniec podľa chuti pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku a Cesnakové korenie. Prevaríme a následne hotovú zmes vyklopíme do hlbokého pekáča.

Z uvarených zemiakov urobíme zemiakovú kašu a necháme ju vychladnúť. Na mäsovú zmes budeme lyžicou vrstviť zemiakovú kašu. Na záver posypeme postrúhaným Cheddar syrom. Zapečieme v rúre na 180 °C asi 30minút.

Upečený koláč krájame na kocky až po miernom vychladnutí aby sa nerozlial.

Príloha môže byť akýkoľvek čerstvý šalát ochutený Salat Mix Classic a Bodliakovým olejom.

Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *