Chrumkavé citrónové tofu

Niekedy sa žiada zmena, trochu ľahšie jedlo, niečo iné, netypické. Môžno vás osloví práve toto chrumkavé tofu, ďalší skvelý recept z kuchyne Nahrin.

Prísady:

400 g tofu
1 a 1/2 PL sójovej omáčky
4 PL kukuričného škrobu
1 a 1/2 ČL Citrónového korenia
Omáčka
šťava z 1 citróna a trochu strúhanej kôry
5 PL javorového sirupu
1 ČL Citrónového korenia
1 ČL studenej vody s trochou škrobu

Nakrájané tofu vložíme do uzatvárateľnej misy a pridáme sójovú omáčku. Kukuričný škrob premiešame s Citrónovým korením, prisypeme k tofu, zavrieme a dobre “zatrasieme”. Tofu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 20 – 25 minút pri teplote 220 °C.
Do hrnčeka dáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru, javorový sirup a Citrónové korenie. Pridáme škrob rozrobený v troške vody a dusíme cca 5 minút. Následne tofu premiešame s omáčkou a môžeme servírovať s ryžou či dusenou zeleninou.

Video recept si môžete pozrieť na našom youtube kanáli kliknutím na okno nižšie.

Zdroj: Nahrin AG