Fit recepty s Luciou 1. časť

Zlepšite svoje stravovacie návyky. Vyskúšajte chutné a zdravé recepty z našej JUST Fit výzvy s Luciou.

V tomto seriály vám prinášame chutné a zdravé recepty, ktoré pre vás pripravila naša Organizátorka, fitness trénerka a špecialistka na výživu, Lucia Kalanková.

Veríme, že vám zdravý životný štýl zachutí :o)

Raňajky – Ovsené BB plné vlákniny (14 ks)

2 hrnčeky jemných ovsených vločiek
1 hrnček celozrnnej špaldovej múky
4 pl. rastlinného bieleho jogurtu
1 čl. škorice
2 pl. kakaa
4 pl. kokosového oleja
5 pl. medu
Môžete pridať oriešky, sušené ovocie, semienka…

Vymiesime cesto, navlhčenými rukami vytvarujeme keksíky (cca 14 kusov), poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v teplovzdušnej rúre cca 15 minútiek.

Na raňajky nám stačí jedna BB s rastlinným jogurtom ( kokosový, sójový…) a pomaranč.


Obed – Quinooto s grilovanými šampiňónmi a jarnou cibuľkou (2 porcie)

1/2 hrnček quinoa
1 hrsť nastrúhaný parmezán
1 pl. maslo
Nahrom korenie, Korenie z bylín a morskej soli, Cibuľové korenie (poznáte z Mimoriadnej ponuky)
1 zväzok jarná cibuľka
6 ks väčšie šampiňóny
polníček, cherry paradajky, sézamové semienka
Bodliakový olej

Quinou s koreninami podľa chuti uvaríme podľa návodu. Po uvarení do nej pridáme parmezán a maslo. Zamiešame. Podávame s grilovanými šampiňónmi a jarnou cibuľkou. Na doplnenie by som zvolia polníček s cherry paradajkami posypanými sézamom a bodliakovým olejom.


Večera – Indické tofu so zeleninkou, stopkovým zelerom a kapustovými rezancami (3 porcie)

1 ks údené tofu
1 balenie mrazenej zeleniny typu Thai zmes
Čínska kapusta nakrájaná na tenké rezance
Stopkový zeler nakrájaný na menšie kúsky
Kokosové mlieko
Korenie Garam masala (Tandoori masala alebo Kari podľa chuti)
Zázvorový nápoj s kurkumou, Cesnakové korenie, Piccante
Čierny sézam

Na rozpálenú panvicu dáme tofu nakrájané na kúsky, zeleninovú mrazenú zmes, nakrájaný zeler. Opečieme. Pridáme cca 1/2 dcl. kokosového mlieka, koreniny podľa chuti, polievkovú lyžicu Zázvorového nápoja. 5 minút miešame. Odstavíme a pridáme rezance z čínskej kapusty. Podávame posypané čiernym sézamom.

 

V prípade hladu medzi 3 hlavnými jedlami pridáme do jedálničku desiatu vo forme ovocia s hrsťou orieškov a olovrantu vo forme zeleniny alebo teplej polievky.

Prajeme príjemné varenie s Nahrinom a dobrú chuť.

Lucia Kalanková – fitness tréner
zumbalucka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *