Hubové cestoviny so špenátom

Recept na vegánske cestoviny s hubami a špenátom vám prinášame z blogu švajčiarskeho výrobcu Nahrin.

Prísady:

400 g tagliatelle (široké rezance)
3 PL kokosového oleja
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
400 g šampiňónov
300 g listového špenátu
100 ml Zeleninovej instantnej polievky bez tuku (poznáte z Mimoriadnej ponuky)
1- 2 PL sójovej omáčky
soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať limetkovú šťavu
3 PL pražených píniových orieškov

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Cibuľu nakrájame na malé kocky a spolu so šampiňónmi restujeme na kokosovom oleji asi 3 minúty, kým jemne nezhnednú. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme. Polejeme sójovou omáčkou a zeleninovým vývarom. Znížime teplotu a necháme 1 – 2 minúty variť. Pridáme špenát a dusíme, kým nezvädne. Dochutíme soľou, korením a na záver pokvapkáme šťavou z limetky. Uvarené cestoviny pridáme na panvicu a všetko spolu premiešame. Ozdobíme opečenými píniovými orieškami a nasekanou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *