Jačmenné rizoto

Recept na jemné jačmenné rizoto s čerstvým špenátom. Ideálne rýchle a ľahké jedlo.

Prísady:

150 g valcovaného jačmeňa
1 dl bieleho vína
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
4 dl Zeleninového extraktu bez tuku (poznáte z Mimoriadnej ponuky)
1 hrsť špenátu
štipka soli, štipka korenia

Postup:

Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku. Pridáme jačmeň a dusíme, kým nebude mierne priehľadný, asi 1 minútu. Zalejeme bielym vínom a zredukujeme. Za stáleho miešania postupne prilievame vývar. Jačmeň necháme dusiť asi 30 minút. Medzitým si nakrájame špenát a pridáme ho na záver. Môžeme posypať nastrúhaným vegánskym syrom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *