Recept na jemné jačmenné rizoto s čerstvým špenátom. Ideálne rýchle a ľahké jedlo.
Prísady:
150 g valcovaného jačmeňa
1 dl bieleho vína
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
4 dl Zeleninového extraktu bez tuku (poznáte z Mimoriadnej ponuky)
1 hrsť špenátu
štipka soli, štipka korenia
Postup:
Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku. Pridáme jačmeň a dusíme, kým nebude mierne priehľadný, asi 1 minútu. Zalejeme bielym vínom a zredukujeme. Za stáleho miešania postupne prilievame vývar. Jačmeň necháme dusiť asi 30 minút. Medzitým si nakrájame špenát a pridáme ho na záver. Môžeme posypať nastrúhaným vegánskym syrom.