Marinovaná kačka na zelenom šaláte s pomarančom

Dochrumkava opečená koža, šťavnaté mäsko a k tomu ľahký farebný šalát s pomarančom, to jo nový recept zo seriálu S chuťou ku zdraviu od Janice Malek Lacovej.
Už sa vám zbiehajú slinky? Tak si na nákupný lístok pripíšte týchto pár surovín a pri najbližšej grilovačke zabodujete netradičným receptom.

Dressing:
1 PL Salat-Mix Finessa
1 PL medu
4 PL olivového oleja
1 PL balzamikového octu

Zelený šalát:
2 pomaranče
1 stonkový zeler
Mix zelených listov na šalát
(baby špenát, rukola, valeriána, rímsky šalát…)
hrsť nasekanej petržlenovej vňate

Všetky suroviny na dressing spolu vymiešame na hladkú konzistenciu a odložíme bokom. Pomaranče očistíme, olúpeme dužinu a natrháme na menšie kúsky. Stonkový zeler nakrájame na malé kolieska. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a všetky suroviny spolu premiešame a prelejeme hotovým dressingom.

Marinované mäso

  • 500 g kačacích pŕs
  • Marináda (súčasťou júnovej Mimoriadnej ponuky produktov)
  • 3 PL olivového oleja
  • 3 PL vody

 

Postup:
Zmiešame 1 polievkovú lyžicu Marinády s 3 lyžicami oleja a 3 lyžicami vody. Kačacie prsia necháme marinovať v pripravenej zmesi v chladničke aspoň hodinu, najlepšie cez noc. Vodu v marináde môžeme nahradiť červeným vínom. Prsia vyberieme z marinády, zľahka osušíme, aby sa marináda nepripaľovala a dáme na mierne rozpálený gril. Pomaly grilujeme stranu s kožou, aby sme odstránili tuk a koža bola zlatistá a chrumkavá. Potom opečieme z druhej strany. Odstavíme a opečené mäso necháme na grile odpočívať cca 10 minút. Podávame s listovým šalátom preliatym dressingom.

 

Predošlé recepty:
Pikantný falafel wrap s jarnou zeleninou
Čokoládové lievance s čučoriedkami
Bezlepkové karfialové placky s kôprovým dipom
Quinoa a pečeným tofu, brokolicou a mandľami