Dochrumkava opečená koža, šťavnaté mäsko a k tomu ľahký farebný šalát s pomarančom, to jo nový recept zo seriálu S chuťou ku zdraviu od Janice Malek Lacovej.
Už sa vám zbiehajú slinky? Tak si na nákupný lístok pripíšte týchto pár surovín a pri najbližšej grilovačke zabodujete netradičným receptom.
Dressing: |
Zelený šalát: |
Všetky suroviny na dressing spolu vymiešame na hladkú konzistenciu a odložíme bokom. Pomaranče očistíme, olúpeme dužinu a natrháme na menšie kúsky. Stonkový zeler nakrájame na malé kolieska. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a všetky suroviny spolu premiešame a prelejeme hotovým dressingom.
Marinované mäso
- 500 g kačacích pŕs
- Marináda (súčasťou júnovej Mimoriadnej ponuky produktov)
- 3 PL olivového oleja
- 3 PL vody
Postup:
Zmiešame 1 polievkovú lyžicu Marinády s 3 lyžicami oleja a 3 lyžicami vody. Kačacie prsia necháme marinovať v pripravenej zmesi v chladničke aspoň hodinu, najlepšie cez noc. Vodu v marináde môžeme nahradiť červeným vínom. Prsia vyberieme z marinády, zľahka osušíme, aby sa marináda nepripaľovala a dáme na mierne rozpálený gril. Pomaly grilujeme stranu s kožou, aby sme odstránili tuk a koža bola zlatistá a chrumkavá. Potom opečieme z druhej strany. Odstavíme a opečené mäso necháme na grile odpočívať cca 10 minút. Podávame s listovým šalátom preliatym dressingom.
Predošlé recepty:
Pikantný falafel wrap s jarnou zeleninou
Čokoládové lievance s čučoriedkami
Bezlepkové karfialové placky s kôprovým dipom
Quinoa a pečeným tofu, brokolicou a mandľami