Milujete taliansku kuchyňu a radi inovujete? Prinášame vám recept na vegetariánsku obdobu obľúbených lasagní.
Prísady:
200 g zeleru
200 g cukety
200 g mrkvy
3 PL olivového oleja
2 cibule
400 g mletého vegan “mäsa”
2 strúčiky cesnaku
2 vetvičky rozmarínu a tymianu
250 ml pasírovaných paradajok
3 dl vody
2 PL Zeleninového bujónu Intenso & Puro
4 PL masla
4 PL múky
1 l mlieka
1 ČL soli
plátky lasagní
100 g parmezánu
korenie
Na oleji opražíme cibuľku dozlatista. Pridáme pleté vegánske “mäso” a krátko opražíme. Pridáme na kocky nakrájanú zeleninu (mrkvu, zeler, cuketu), strúčiky cesnaku a vetvičky byliniek. Vmiešame pasírované paradajky a 3 dl horúcej vody. Primiešame Zeleninový bujón Intenso & Puro, dobre premiešame a necháme dusiť kým zelenina nezmäkne.
Zatiaľ si pripravíme bešamel. Na masle opražíme múku, ku ktorej prilejeme 1 mlieka, posolíme a privedieme k varu.
Do zapekacej misy ukladáme postupne vrstvu bešamelu, plátky lasagní a zeleninovú omáčku, postup opakujeme. Nakoniec posypeme parmezánom, pokoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 40 – 45 minút.
Video k receptu si môžete pozrieť na našom IG profile, buď ako príspevok z januára 2023, alebo v záložke Reels.