Švajčiarska tekvicová polievka

Vyskúšajte tento recept z blogu nášho švajčiarskeho partnera Nahrin.

Budete potrebovať:
1 PL masla
1 cibuľu
1 pór
1 mrkvu
150 g zeleru
250 g tekvice hokkaido
100 g mletého jačmeňa
1 bobkový list
Zeleninový bujón Intenso & Puro
2 dl smotany
soľ a korenie podľa chuti

Vo veľkej panvici rozohrejte maslo. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujte. Pór, mrkvu, zeler a tekvicu nahrubo nakrájame a rozmixujeme v mixéri – avšak nechceme pyré, len nasekať. Následne všetko restujeme s cibuľou asi 5 minút. Jačmeň mixujte v mixéry asi 3 minúty, kým nie je jemný a potom ho sparíme.
Do 2 litrov vody s bobkovým listom pridajte Zeleninový bujón Intenso a Puro, priveďte k varu, znížte teplotu, pridajte restovanú zeleninu a jačmeň, prikryte a duste na miernom ohni asi 40 minút.
Na záver pridáme smotanu, krátko prevaríme, podľa potreby dosolíme, okoreníme a podávame.

Tip: Táto polievka vydrží v chladničke dobré dva dni a je možné ju i mraziť.