Na tento chutný a jednoduchý recept nie je potrebné ani množstvo surovín. Nechajme sa inšpirovať a odskúšajme nový recept z kuchyne nášho švajčiarskeho partnera, spoločnosti Nahrin.
Prísady:
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 10 cherry paradajok
- 3 – 5 vetvičiek petržlenovej vňate
- 100 g smotanového syra
- 1 žĺtok
- 10 g strúhanky
- 2 ČL Citrónového korenia
- 2 kuracie prsia
- olivový olej, soľ, korenie, citrónová kôra
Papriku a cuketu nakrájame na kocky, paradajky na polovice. Smotanový syr zmiešame so strúhankou, žĺtkom, nasekanou petržlenovou vňaťou, trochou citrónovej kôry a 2 ČL Citrónového korenia. Miešame až kým sa nám všetky suroviny pekne nespoja. Zatiaľ si kuracie prsia priečne narežeme, tak aby sa dali otvoriť (ako kniha). Cez mikroténové vrecko ich jemne naklepeme a vnútro natrieme vymiešaným a ochuteným smotanovým syrom. Mäso zrolujeme do rolády a špáradlami zafixujeme, aby sa roláda nerozbalila. Plech vystelieme papierom na pečenie, kde uložíme nakrájanú zeleninu. Ochutíme olivovým olejom, soľou a korením a dobre premiešame. Zeleninu uložíme do kruhu a do stredu umiestnime plnené kuracie prsia, ktoré ešte pred pečením ochutíme Citrónovým korením. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.
Ak máte radšej video návody, na našom youtube kanáli nájdete aj tento recept:
Zdroj: Nahrin AG