Podľa chuti si môžete vybrať medzi Narosanom čučoriedka, Narosanom pomaranč alebo novinkou Narosanom Green. Extra porcia energie pre malých i veľkých.
Suroviny na 10 – 12 čučoriedkových guľôčok:
200 g datlí (bez kôstky)
175 g ovsených vločiek
80 g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
50 g tekvicových semienok (prípadne slnečnicových semienok alebo orechy)
1 PL citrónovej šťavy
kôra z 1 citróna
5 g drvených ľanových semienok
1 dl Narosanu čučoriedka
Pripravte si suroviny: v prípade potreby datle namočte alebo nechajte mrazené bobule mierne rozmraziť. Pridajte všetky ingrediencie do vysokovýkonného mixéra alebo kuchynského robota. Miešajte, kým vám nevznikne lepkavá, ľahko tvarovateľná hmota. Ak je zmes príliš suchá, pridajte trochu vody alebo viac Narosanu čučoriedka. Rukami tvarujte malé guľky s priemerom 2 – 3 cm. Ak chcete, obaľte v strúhanom kokose alebo inej poleve. Guľôčky dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 30 minút.
Suroviny na 10 – 12 matcha guľôčok:
60 g pasty tahini
0,8 dl Narosanu Green
2 ČL matcha prášku
30 g proteínového prášku
30 g mandľovej múky
80 g ovsených vločiek
Vložte všetky ingrediencie do kuchynského robota alebo vysokovýkonného mixéra. Miešajte, kým vám nevznikne lepkavá, ľahko tvarovateľná hmota. Ak je zmes príliš suchá, pridajte ešte trochu Narosanu alebo tahini pasty. Rukami tvarujte malé guľky s priemerom 2 – 3 cm. Hotové guľôčky dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 30 minút.
Suroviny na 10 – 12 pomarančových guľôčok:
100 g kešu orechov
150 g sušeného kokosu
1 PL javorového sirupu
50 ml Narosanu pomaranč
2 ČL slnečnicových alebo chia semienok
kokosové lupienky na obalenie
Všetky ingrediencie vložte do kuchynského robota alebo vysokovýkonného mixéra a všetko mixujte, kým nevznikne jemne lepkavá hmota. Rukami tvarujte malé guľky s priemerom 2 – 3 cm. Ak je zmes príliš suchá, pridajte ešte trochu Narosanu alebo sirupu. Guľky rolujte v nesladených kokosových lupienkoch, kým nie sú úplne obalené. Guľôčky dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 30 minút.
Zdroj: blog Nahrin AG