Kulinárska výzva – polievka

Tento rok si pripomíname 30 rokov od začiatku spolupráce so spoločnosťou Nahrin. Áno, správne, už tak dlho sa na našom trhu stretávame so skvelými výživovými doplnkami a chutnými koreninami a bujónmi Nahrin. Pri tejto príležitosti sme v marci 2025 spustili na sociálnych sieťach Kulinársku výzvu s Nahrinom, v rámci ktorej nám posielate vaše recepty s použitím Nahrin korenín, omáčok a bujónov. Každý týždeň vyberieme tri recepty, ktorých autori od nás získajú malú odmenu.

Prvé kolo výzvy bolo na tému Polievka je základ a my sa s vami podelíme o jeden z odmenených receptov.

Šošovicová polievka od Andrey

Suroviny:
šošovica
mrkva, petržlen, zeler, zemiaky, zelená paprika, paradajka
1/2 cibule
2 strúčiky cesnaku
múka
čierne korenie, trochu rasce, červená paprika
Zeleninový bujón Intenso & Puro
čerstvé bylinky prípadne Korenie z bylín a morskej soli
párky
Cesnakové korenie
štipka Piccante


Polievočku robievam takto:
na troške oleja opražím kolieska mrkvy, petržlenu a plátky zeleru, zaprášim múkou a červenou paprikou (niekedy pridávam aj štipku Piccante), podlejem vodou.
Hodím do toho zemiačky na kocky, pol cibule, dva strúčiky cesnaku a pridám Zeleninový bujón Intenso & Puro. Ak mám, pridávam aj na pásiky nakrájanú zelenú papriku a ošúpanú pokrájanú paradajku, trochu mletého korenia, trochu rasce, trochu čerstvých byliniek – vňatiek (v zime nahrádzam Korením z bylín a morskej soli) a prepláchnutú šošovicu. Keď je zelenina takmer mäkká, pridám na kolieska nakrájane párky a trošku zavarím. Nakoniec prisolím podľa chuti a pri servírovaní doplním Cesnakové korenie.
Podávam s pagáčikmi alebo hriankami.

Ďakujeme za tento, ale i ostatné recepty, ktoré ste nám poslali a zároveň sa tešíme na ďalšie v rámci novej témy Aj bez mäska sa dá.

Pravidlá a podmienky súťaže sú k dispozícii na stiahnutie TU.