Zlepšite svoje stravovacie návyky. Vyskúšajte chutné a zdravé recepty z našej JUST Fit výzvy s Luciou.
V tomto seriály vám prinášame chutné a zdravé recepty, ktoré pre vás pripravila naša Organizátorka, fitness trénerka a špecialistka na výživu, Lucia Kalanková.
Veríme, že vám zdravý životný štýl zachutí :o)
Raňajky – Makovo citrónový koláčik (bez lepku, mlieka a cukru)
Suché suroviny:
80 g mletých bezlepkových ovsených vločiek
150 g mletého maku
1 čl. kypriaceho prášku bez fosfátov
Mokré suroviny:
2 celé vajíčka
3 PL medu
40 g kokosového oleja (roztopeného)
60 ml rastlinnej smotany
šťava z ½ citróna
citrónová kôra
Vyšľaháme med s vajíčkami do peny, pridáme ostatné mokré suroviny, po nich suché. Zamiešame a pečieme na menšom plechu na 170 °C cca 35 minút. Ak chceme verziu s cukrovo citrónovou polevou, tak zamiešame pár lyžíc citrónovej šťavy s práškovým cukrom a vylejeme na vychladnutý koláčik.
Obed – Plnená pikantná tortilla 4 ks
4 ks tortilly alebo lavaša
repkový olej
cibuľka
cca 500 ml paradajkovej passaty
čierne fazule (sterilizované alebo varené)
kukurica sterilizovaná
korenie Piccante a Cesnakové korenie
ľadový šalát
paradajky
parmezán
Tortilly alebo lavaš dáme zohriať na mriežku do rúry. Zatiaľ si v hrnci zohrejeme olej, na ňom osmažíme cibuľku. Keď bude osmažená, pridáme fazule, kukuricu, zalejeme zhruba 500 ml paradajkovej passaty (záleží od hustoty) pridáme korenie Piccante a Cesnakové korenie podľa chuti. Zmes povaríme cca 7 minút. Naplníme ňou teplé tortilly, poukladáme lístky ľadového šalátu, paradajky, posypeme postrúhaným syrom a zavinieme.
Večera – Rýchla hustá paradajková polievka
paradajková passata
Cesnakové korenie
Korenie Italy-Mix (poznáte z Mimoriadnej ponuky)
Bodliakový olej
bazalkové pesto
slnečnicové semienka
parmezán
Do hrnčeka vylejeme passatu, dochutíme Cesnakovým korením a korením Italy Mix. Povaríme cca 3 minútky. Podávame dozdobené Bodliakovým olejom, pestom, slnečnicovými semienkami a parmezánom. K polievke je vhodný bielkovinový chlebík alebo knackebrőt.
V prípade hladu medzi 3 hlavnými jedlami pridáme do jedálničku desiatu vo forme ovocia s hrsťou orieškov a olovrantu vo forme zeleniny alebo teplej polievky.
Prajeme príjemné varenie s Nahrinom a dobrú chuť.
Lucia Kalanková – fitness tréner
zumbalucka