Veľmi sa tešíme z každého receptu, ktorý ste nám počas tohto mesiaca kulinárskej výzvy poslali. Dnes sme vyhodnotili jej štvrté a zároveň posledné kolo. Prinášame vám výherné recepty na tému “Špeciality mojej kuchyne”.
Nanuky od Alenky
Suroviny:
1 šľahačková smotana
2 ČL (kopcovité) kyslej smotany
2 ČL (kopcovité) Ice Tea Fruchte
2 ČL (kopcovité) Ice Tea citrón mäta (prípadne iný, podľa chuti)
1 PL mrazeného ovocia (napr. čierne ríbezle, maliny, jahody)
Šľahačkovú smotanu rozdelíme do 2 zaváraninových pohárikov a do každého pridáme po 2 ČL vybraného ľadového čaju. Poháriky uzavrieme víčkom a pretrepeme 1 – 2 minútky. Do každého pohárika pridáme ešte 1 ČL kyslej smotany a premiešame lyžičkou. Asi 1 PL ovocia nahrubo rozmixujeme mixérom a pridáme do ovocnej zmesi. Naplníme nanukovače (vyjde asi po 4 kusy) a šup na noc do mrazničky.
2. Tip: Smotanu vymiešame s vanilkovým NahroFitom a kokosom. Časť tohto krému môžeme ochutiť Krémom z pekanových orechov a bielou čokoládou. Navrstvíme do formičiek a necháme vymraziť.
Cesnakové trojuholníčky od Katky
Suroviny:
750 g múky špeciál
0,5 l mlieka
1,5 dcl oleja
2 ČL soli
2 PL kryš. cukru
kocka droždia
Plnka:
120 g masla
2 – 3 “kocky” taveného syra (napr. syrokrém)
3 žĺtka
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
Cesnakové korenie
Korenie z bylín a morskej soli
40 dkg tvrdého syra
1 vajce na potretie
Zo surovín si pripravíme kysnuté cesto a necháme “podrásť” na teplom mieste. Vykysnuté cesto si môžeme rozdeliť na polovicu, nech sa nám s ním lepšie pracuje. Na pomúčenej doske vyvaľkáme a potrieme polovicou plnky, ktorú sme si medzitým pripravili. Zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom a nakrájame na trojuholníčky. Rovnako spracujeme aj druhú polovicu cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Pizzové zemiačiky od Sandry
Suroviny:
zemiaky, olivy, kukurica, šunka, strúhaný syr
kečup, olej
Nahrom
Salat-Mix Finessa
V miske si zmiešame kečup, trošku oleja, Nahrom a Salat-Mix Finessa. Nakrájame zemiaky na plátky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý plátok natrieme ochuteným kečupom, obložíme šunkou, kukuricou, olivami a strúhaným syrom. Zapečieme a môžeme podávať.
1.kolo – Polievka je základ
2.kolo – Aj bez mäska sa dá
3.kolo – Nedeľný obed a lá Nahrin