Dokonalé spojenie čerstvej zelenej špargle s aromatickým a jemne pikantným medvedím cesnakom, doplnené parmezánom a bielym vínom. Chutný a lahodný obed na jarné obdobie vám prinášame z blogu spoločnosti Nahrin.
Suroviny:
500 g zelenej špargle
zväzok jarnej cibuľky
1 PL olivového oleja
200 g ryže na rizoto
1 dl bieleho vína
9 dl Zeleninového bujónu Intenso & Puro
2 viazaničky medvedieho cesnaku (cca 20 g)
50 g masla
50 g strúhaného parmezánu
soľ a korenie (podľa potreby)
Postup:
Špargľu nakrájame na 2 – 3 cm kusy a odložíme bokom. Jarnú cibuľku nakrájame na jemné kolieska. Na panvici rozohrejeme olej, osmažíme cibuľu, pridáme špargľu a ryžu a za stáleho miešania dusíme, kým ryža nebude priehľadná. Zalejeme vínom a krátko podusíme. Postupne za častého miešania prilievame zeleninový vývar Nahrin tak, aby bola ryža vždy len zaliata tekutinou. Dusíme asi 20 minút, kým nie je ryža krémová a stále mierne pevná. Medvedí cesnak nasekáme nahrubo, vmiešame s maslom a syrom do rizota a okoreníme.
Tip:
Namiesto medvedieho cesnaku môžeme použiť špenát alebo bazalku a špargľu nahradiť cuketou.