Pečená zelenina je lahodná klasika, ku ktorej stačí skutočne málo a ľahká večera je na stole raz-dva. Napríklad doma pripravený humus s použitím Citrónového korenia Nahrin podľa receptu od nášho švajčiarskeho partnera.
Prísady:
Zemiaky, šalotka, mrkva, cuketa, paprika, cherry paradajky, šampiňóny
2 PL olivového oleja
soľ, korenie, tymian
Humus
konzerva sterilizovaného cíceru
2 PL tahini pasty (sézamová pasta)
1 PL Citrónového korenia
3 strúčiky cesnaku
4 PL olivového oleja
šťava z 1/2 citróna
Očistenú zeleninu poukladáme do zapekacej misy, polejeme olejom, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a pridáme nakrájané šampiňóny. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút.
Do mixéra dáme scedený cícer, tahini pastu, Citrónové korenie, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu a všetko poriadne zmixujeme. Pripravený humus dáme do keramickej misky, polejeme olivovým olejom a môžeme podávať.
Video k receptu si môžete pozrieť kliknutím na okno nižšie:
Zdroj: Nahrin AG