Fit recepty s Luciou 4. časť

Zlepšite svoje stravovacie návyky. Vyskúšajte chutné a zdravé recepty z našej JUST Fit výzvy s Luciou.

V tomto seriály vám prinášame chutné a zdravé recepty, ktoré pre vás pripravila naša Organizátorka, fitness trénerka a špecialistka na výživu, Lucia Kalanková.

Veríme, že vám zdravý životný štýl zachutí :o)

Raňajky – Nátierka z červenej šošovice
šálka vopred namočenej červenej šošovice
7 ks sušených paradajok v oleji
2 – 3 lyžice Bodliakového oleja
Korenie z bylín a morskej soli
Cesnakové korenie
Korenie Piccante (verzia pre dospelých)

Uvaríme šošovicu cca 10 až 15 minút do mäkka a následne precedíme, aby nám v zmesi neostala voda. Zmixujeme elektrickým ručným mixérom s paradajkami, olejom a koreninami. Táto mega rýchla nátierka chutí deťom aj dospelým. Je zdrojom minerálnych látok, železa a fantasticky sa hodí na chlebík, jednohubky, či knackebröt. Zvyknem posypať čiernym sezamom a Piccante použiť na vrch ako dozdobenie.

Večera alebo raňajky – Low carb bagetky
0,5 dcl vody
2 vajíčka
200 g hrudkového tvarohu
100 g pomletých slnečnicových semienok
3 kávové lyžičky Psylia
20 g pomletých ľanových semienok
2 ČL ľanových semienok bez fosfátov

Z bielkov vyšľaháme sneh. Pomaly do nich pridáme vymiešanú zmes žĺtkov, tvarohu a vody. Následne si pripravíme „suchú zmes“ zo slnečnicových semienok, Psylia, ľanových semienok, kypriaceho prášku. Suchú zmes primiešame do „mokrej“. Vytvoríme 4 bagety alebo 6 menších žemlí. Pečieme na 170 stupňov cca 40 minút.


Dezert – Hrnčekový perníkový koláčik od Lucky pre všetky detičky

(bez lepku, bez mlieka, bez cukru a napriek tomu výborný)

2 šálky pomletých ovsených bezlepkových vločiek
½ kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
1 ČL škorice
1 ČL perníkového korenia
2 PL kakaa
2 rozpučené zrelé banány (nám to ako sladidlo stačí)
4 celé vajíčka
1 šálka rastlinného mlieka
½ šálky kokosového oleja
5 ks veľkých nastrúhaných jabĺk

Všetko spolu zamiešame a pečieme na cca 170 °C približne 40 minút. Na horúci koláčik môžeme dať domáci džem a vychladnutý poliať roztopenou čokoládou zmiešanou s bodliakovým olejom. Tento koláčik je mimoriadne šťavnatý a pochutia si na ňom deti aj dospelí.

V prípade hladu medzi 3 hlavnými jedlami pridáme do jedálničku desiatu vo forme ovocia s hrsťou orieškov a olovrantu vo forme zeleniny alebo teplej polievky.

Prajeme príjemné varenie s Nahrinom a dobrú chuť.

Lucia Kalanková – fitness tréner
zumbalucka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *